- Czym są wysłodki buraczane mokre i jak wpływają na zdrowie koni?
- Epickie opowieści w świecie literatury
- Otręby ryżowe dla koni – dlaczego warto je wprowadzić do diety Twojego wierzchowca?
- Lucerna granulowana dla koni sportowych – kiedy ją stosować?
- Dieta bogatoresztkowa: Przykładowy jadłospis i najlepsze przepisy
4 zdrowych i pysznych przepisów dla dzieci

Wszyscy wiemy, że gotowanie jest najbardziej przyjemnym i interesującym zajęciem dla dzieci. Każde dziecko uwielbia gotować i cieszyć się jedzeniem, a jeśli jesteś rodzicem, to zrozumiesz, jakie to ma znaczenie. Jeżeli ty chcesz robić twój dzieciakowi szczęśliwemu, then ty możesz robić mu kucharzowi dawać mu prawym przepisom i składnikom.
Oto kilka pysznych i zdrowych przepisów dla dzieci:
1. Ryż z warzywami
Serwuje: 2 do 3
Składniki:
1 mała cebula – 1/2
Zielona papryka – 1/4
marchewka – 1/4
Groszek – 1 filiżanka
Mleko – 1/3
Ryż – 1 filiżanka
Sól i pieprz do smaku
Olej – 1 łyżka
Sposób:
W garnku zagotuj mleko. Dodaj do niego sól, pieprz i ryż. Kiedy zacznie się gotować, dodaj warzywa oraz sól i pieprz i trzymaj na ogniu przez 15 do 20 minut.
Po 15 do 20 minutach zdejmij z ognia i pozwól mu ostygnąć.
Gdy ostygnie, przelej do miski i podawaj z sałatką.
2. Ryż z tuńczykiem
Serwuje: 4 do 5
Składniki:
Ryba z tuńczyka – 1/2
Mleko – 3/4
Ryż brązowy – 1 filiżanka
Sól i pieprz do smaku
Olej – 1/2 łyżki
Sposób:
Na patelni zagotuj mleko z brązowym ryżem oraz solą i pieprzem.
Weź tuńczyka i pokrój go na kawałki. Gdy mleko się zagotuje, dodaj tuńczyka i wymieszaj.
Przykryj patelnię i trzymaj na ogniu przez 10 do 15 minut.
Gdy mleko wchłonie całą wodę, jest gotowe do podania z sałatką.
3. Ser Paneer
Serwuje: 4 do 5
Składniki:
Ser Paneer – 1/2
Mleko – 2 filiżanki
Czerwone chili w proszku – 1/2 łyżki
Sól – 1/2 łyżeczki
Masło – 1/4 filiżanki
Sposób:
Na patelni podgrzej mleko i trzymaj je na ogniu. Po zagotowaniu, zdejmij z ognia i dodaj ser paneer.
Wymieszaj, przykryj i pozostaw na 5 do 10 minut.
Po zakończeniu, zdejmij z ognia i podawaj z warzywami.
4. Curry z tofu i ziemniaków
Serwuje: 4 do 5
Składniki:
Ziemniaki – 2 szt.
cebula – 1
Pomidor – 1
Zielone chili – 1
Czosnek – 4 ząbki
Imbir – 1
Liście kolendry – 1/2 szklanki
Tofu – 2 kawałki
Olej – 3/4 szklanki
Woda – 1/4 szklanki
Sól do smaku
Metoda:
W szybkowarze ugotuj ziemniaki z cebulą, pomidorem, imbirem, czosnkiem i zielonym chili.
Trzymaj na ogniu przez 5 do 6 minut.
Po zakończeniu, otwórz garnek i wyjmij ziemniaki i cebulę.
Odłóż na bok.